Blogi, jonka artikkelit ovat täynnä
inspiraatiota ja omannäköisiäsi oivalluksia.

5 asiaa, jotka pääsivät yllättämään yrittäjyydessä

Kirjoittaja

Vuosi sitten, 17.4.2019 minua jännitti. Olin menossa työpaikalleni irtisanomaan itseni. Irtisanoutumishetki ei oo mitenkään kiva ja tämä irtisanoutuminen oli muutenkin erilainen mitä aikaisemmin. Olinhan hyppäämässä päätoimiseksi yrittäjäksi ja vaikka ajatus olikin tosi kiehtova, toki samalla myös hirvitti. Eka asia mitä tein irtisanoutumisen jälkeen, oli soitto pikkuveljelle. Muistan kuinka sanoin: ”Oonkohan minä ihan hullu.” Pikkuveli nauro ja sano: ”Oot sinä, mutta ei se haittaa.” =) No hän on yrittäjä itsekin niin tiesi kai mistä puhui. =)

Jos palataan tuosta vielä taaksepäin,  mun tie päätoimiseksi yrittäjäksi tapahtui puolivahingossa, oman flown seuraamisen seurauksena. Edellisenä kesänä mun nuorin lapsi oli siis parin-kolmen kuukauden ikäinen ja halusin vaihtelua vaipan vaihtamiselle, ajattelin siinä kohdassa olevan hyvä sauma alkaa markkinoimaan Kuusamon seudulle mun sivutoimista bisnestä. Olinhan asunu Kuusamossa vasta vähä aikaa ja halusin että Kuusamon (ja lähikuntien) ihmiset tietäis mille mun sydän läpättää, eli siis ihmisyyden ihmeille, itsetuntemustyölle ja ihmisen oman todellisen potentiaalin etsimille ja löytämiselle. <3 Tuo markkinointi ja flow vei askel askeleelta mua eteenpäin. Ajattelin, tää juttu on katottava ja kokeiltava, voisko tää saada sellaiset siivet että saisin tästä itelle oikeasti mun unelmaduunin. 

Ku kattelen nyt aikaa tuon irtisanoutumisen jälkeen, kerran jos toisenkin kerran oon miettiny olevani hullu, mua on jännittäny ja pelottanukki. Joka kerta päätin kuitenkin olla rohkea. Yksi mun iso unelma toteutui ku tein kaupat liiketilasta, johon nousi Kehon & mielen keskus Filia. Filia on mun työn koti. Koti, jossa voisin vaan olla ja olla, siellä on helppo hengittää. Jos ajatellaan että Filia on mun työn koti, niin mun työ on taas mun sisimmän jatke. Mulle on tosi tärkeää tehdä sitä työtä mille mun sydän läpättää ja jonka takana seison joka solulla. Vuoteen on mahtunut myös oma menetelmä LIKI skills®, jonka rekisteröin viime kesän alussa. Myös LIKI on hakenut paikkaansa tämän vuoden aikana ja onkin löytänyt paikkansa kaiken työni kivijalaksi ja pohjaksi, jota yhdistelen kokonaisuudeksi kaiken muun kanssa.

Mulla yrittäjyys ennen tätä vuotta on ollu aina sivutoimista harrastelua ja heittäytyminen yrittäjyyteen yllätti mut muutamastakin kohdasta. Tässä yllättäjien TOP 5:

  1. IMU & RAJAT. Ehdottomasti numero yksi on imu omaan työhön. Toki oon ihmisenäkin intohimoinen ja oon aikaisemminkin kiksejä palkkatyöstä saanut ja satsannu siihen, mutta silti tää pääsi yllättämään. Imu on aivan valtaisa ja nautin valtavasti oman työn tekemisestä tai sen kehittämisestä. Koska imu on niin valtava, minun piti määritellä itselleni rajat, montako asiakasta voin maksimissaan päivän aikana ottaa vastaan, kuinka paljon taukoa asiakkaiden väleissä on ja miten nuo välit käytän. Piti myös rakentaa itselleni rutiini vuorovaikutustyöstä palautumiseen, josta nyt tietty olikin jo kokemusta. Onneksi imu kotiin on myös valtaisa.

  2. LUOVUUDEN ÖVERIPURSUILU. Kun saa määritellä kaiken itse, itselle sopivilla rajoilla, lähti mun luovuus pursuamaan valtavalla flowlla. Luovuus tuo mulle paljon energiaa ja on mahtavaa katella boxin ulkopuolelta. Alunperin mun suunnitelma oli et alan päätoimiseksi yrittäjäksi vasta siinä vaiheessa kun mulla on psykoterapeutin paperit takataskussa. Oon tosi onnellinen että tuo ajatus jäi suunnitelmaksi. Jos olisin nimittäin hypänny suoraan KELA-laariin, en olis ikinä päässy luomaan yritystoimintaa siten miten oon sitä saanu luoda. Tätä ajatellessa tunnen suuren suurta kiitollisuutta. <3 Luovuus on auttanu mua paljon tuotteistamisessa, sisällön tuotannossa ja oikeastaan ihan kaikessa. Huomaan et jos on liian kiire, luovuus kärsii, siksi ruokin mun luovuutta tietoisesti eri tavoin. Luovuus auttaa myös markkinoinnissa ja haluanki tehä hommat siten ku on mulle hyvä. Kuulen paljon että oon onnistunu markkinoinnissa, mutta kuulen myös asiantuntijoilta siitä mikä olis liiketoiminnallisesti järkevintä ja kannattavinta. Vaikka bisneksen teko kuuluu yrittäjyyteen ja muakin bisneksen tekeminen kiinnostaa, en voi tehdä sitä mun sydämen läpätystä vastaan.

  3. SÄLÄ. Joskus ajattelin että silloin on päätoiminen yrittäjä ku tekee asiakastyötä 5 päivää viikossa sen normityöajan. Mähän en oo ikinä edes tavoitellu sellaista yrittäjyyttä joka työllistäis mua 24/7 vaan mun ajatus on enemmänkin se että voisin tehdä lyhyempää työviikkoa ja näin olla myös enemmän kotona lasten kanssa. Oon kuitenkin saanu huomata että ”sälän” määrä yrittäjyydessä on valtava ja tuntuukin ettei semmoista hetkeä oo etteikö aina olis jotain ”to do”-listalla. Haaveilen, että joskus jonakin päivänä bisneksen meininki olis se, että voisin palkata itselle oikean käden/joka paikan höylän.

  4. HENKILÖBRÄNDÄYSTÄ EI PÄÄSE KARKUUN. Ku aloin markkinoimaan omaa toimintaa, oma flow vei vahvasti henkilöbrändäykseen ja se onkin jotain mitä rakastan. Halusin näyttää itteni aitona ihmisenä, joka oikeasti oon. Päätin olla rohkea, päätin näyttää myös sellaisia asioita, jolloin en ole omalla mukavuusalueella. Kyllä mä silti kamppailen aitouden kanssa esimerkiksi silloin kun haluan mennä Kuusamon yökerhoon tanssimaan ja nauttimaan muutaman viinilasin, että mitä ne viinilasit tekee tuolle brändäykselle, mut koska homma perustuu aitouteen niin sitäkään asiaa ei tarvii sen kummemmin vatuloida. Silloin ku huijarisyndrooma on ollu kuumimmillaan, olis ollu kiva jos olis voinu piiloutua vaikka jonku organisaation taakse, oman itsen taakse piiloutuminen on vaikeampaa. Tokihan siihen voisi rakentaa vaikka asiantuntijuudesta jonkinlaisen suojamuurin, mutta se olisi taas mun yrityksen arvoja ja mun sydämen läpätystä vastaan. Vaikkei henkilöbrändäystä pääsekkään karkuun, en vois kuvitella tekeväni markkinointia jollakin muulla strategialla.

  5. YSTÄVÄNI HUIJARI. Oman menetelmän rekisteröimisen myötä, muhun iski aivan jäätävä huijari-syndrooma, joka onkin tän vuoden aikana tullu mulle erittäin tutuksi. Välillä tuo huijari pistää mut kiemurtelemaan, välillä on etäämmällä. Huijarin kanssa elellessä oon kokenu yrittäjä-kanssasisaret ja veljet erittäin tärkeiksi. On ihanaa kun saa jakaa juttuja ja kuulla myös toisten kokemuksia. Oon hyväksyny huijarin olevan ikäänku pari uuden luomisen kanssa, joten luulen että saan nautiskella huijarin vierailuista jatkossakin. On huijarissa ollu myös paljo hyvää, oon sitä kautta saanu myös mätsäiltyä oman elämän paloja uudella tavalla, niin voimakkaasti huijari on laittanu kattelee myös omia juurisyitäni.

Jaksoitko tänne asti? Blogitekstin pituus kertoo osittain siitä, että kirjoitan tätä itselleni mut samalla myös sulle. Vuosi (tai oikeastaan viimeisen kaks vuotta) on ollu huikeita. Haluan kiittää Sua koko sydämen pohjasta että olet lukemassa tätä juttua. Tää ei olis mitään jos en sais jakaa tätä kaikkea. <3 Jos sä oot yrittäjä niin olis kiva kuulla mitkä sua yllätti yritystoiminnan alussa. 

Tänään kiitän itseäni siitä että oon uskaltanu olla rohkea. Ihon alla värisee ku mietin tulevaa vuotta. <3

Mille sun sydän läpättää? Annathan sydämen läpätyksen kulkea Sun kautta, etkä läpättele sitä kautta kuinka paljon teet töitä, suoritat, pidät ittes kiireisenä, elät toisia varten jne. Mitä se itsetuntemus yleensä auttaa ja onko se vaan hömppää? Ota selvää ja VARAA TUNNIN MAKSUTON TUTUSTUMISAIKA mun vastaanotolle joko Kuusamoon tai etäyhteydellä verkkoon.

Auta ystävääsi jakamalla inspiraatiota :

Share on whatsapp
Whatsappaa
Share on facebook
Facebookkaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on linkedin
Jaa verkostollesi
Share on email
Lähetä sähköpostilla
Share on print
Tulosta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ILMAISTA
INSPIRAATIOTA ARKEESI

TERVETULOA
ERITYISEEN-VERKKOKAUPPAANI!

Inspiroidu lisää

Riikka

5 askelta parempaan tunteiden hallintaan

Pirtti sai rouvansa ja ruuhkansa viime kesänä kun mä haalasin tyttöjen kanssa meidän kamppeet tänne Kuusamon syrjäkylille. Siinäpä se on pian vuosi mennytkin. Pirtti on noussu pystyyn 50-luvulla, jonka jälkeen se onki isännän suvussa pyöriny. Me asutaan landella, tässä pikkukylässä on varmaan muutamakymmenen ihmistä ja keski-ikää en edes uskalla arvata. Tää paikka on keskeltä mun

LUE LISÄÄ »
Riikka

Parisuhde lapsiperheessä ja läsnäolevan katseen merkitys

Kun meille syntyi vauva huhtikuussa, eräs kaverini toi erilaisen lahjan, vauvalle pienen lelun, isosiskoille tikkarit ja meille viinipullon. Sanoi, muistakaapa pitää huolta toisistanne. Olisin halunnu samantien korkata viinipullon ja lähteä isännän kans rantasaunan lämmitykseen.. Mutta, meillä on tosiaan vauva, mä imetän. Mielessä kelailin että milloinkahan tuon onnistuu korkkaamaan. Eihän kyse mistään viinin juonnista ollu, vaan

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös