Blogi, jonka artikkelit ovat täynnä
inspiraatiota ja omannäköisiäsi oivalluksia.

Henkinen hyvinvointi on jokaisen oikeus

Kirjoittaja

“Mä en riitä. En oo tarpeeksi taitava. Mitähän tuokin musta ajattelee? Ahdistaa. Väsyttää.” Kuulostaako tutulta? Nyky-yhteiskunta asettaa yksilölle valtavat suorituspaineet niin kotona, töissä kuin harrastuksissakin. Työyhteisössä kova kilpailu ja paineet suoriutumisesta vievät valtavasti tilaa luovuudelta ja estävät todellisuudessa suoriutumasta niin hyvin kuin olisi mahdollista. Ja korostan nyt, että hyvin suoriutuminen ei tarkoita hampaat irvessä vääntämistä, jokaisen odotuksen ylittämistä tai muuta epäinhimillistä kyntämistä. 

Ympäristö, eli sosiaalinen- ja muu media sekä ihmiset, joiden kanssa me ollaan tekemisissä, luovat niin yksilölle kuin yrityksillekin mielikuvia ihanneminästä, jota ei oikeasti ole edes olemassa. Tuo ihanneminä on koottu yhteen palasista, joita yksilö tai yritys olettaa muiden ihmisten haluavan itsessään nähdä. Elämä urautuu huomaamatta muottiin, joka ei loppujen lopuksi ole yhtään oman itsensä näköinen. Tästä seuraa ahdistusta, liiallista stressiä, ongelmia terveydessä ja pahimmillaan loppuun palaminen. Elämästä alkaa pala palalta kadota nautinto.

Ketä varten Sä olet?

Sisimmässään jokainen varmasti tietää tähän kysymykseen vastauksen. Jokainen yksilö on olemassa ensisijaisesti itseään varten. Moni meistä kuitenkin laittaa monta sellaista asiaa ja ihmistä itsensä edelle, joita ei todellakaan pitäisi, eikä tarvitsisi laittaa. Ulkopuolelta saattaa tulla jatkuvasti vaatimuksia, joihin tunnollinen luonne kokee velvollisuudekseen olla vastaamassa välittömästi. Todellisuudessa nämä vaatimukset ovat suurimmaksi oman mielemme tuotosta.

Sulla on oikeus vapautua, nauttia, nauraa, iloita ja itkeä onnesta – ihan joka päivä! Häpeän ja syyllisyyden tunteet ovat jokaiselle tuttuja ja ne ovat luonnollinen osa jokaista. Hankalat tunteet vaikuttavat meidän olemiseen helposti todella paljon. Tästä syystä onkin tärkeää, että Sulla on keinot elää ja olla itsesi kanssa niin, ettei tunteet ja ajatukset toimi Sun pomoina, jotka heittelee Sua milloin mihinkin. Jos kannat mukanasi turhaa syyllisyyttä tai häpeää muistathan, ettei sen tarvitse olla niin. Sun ei kuulu olla häpeissäsi, eikä kantaa syyllisyyttä epätäydellisyydestäsi, sillä kukaan ei ole täydellinen.

Henkisen hyvinvoinnin työkalut Sua varten 

Onko Sun haaveissa vapautuminen henkisestä taakasta? Haluatko alkaa nauttia elämästä uudella tavalla? Oli Sun toive tai unelma kuinka suuri tai pieni tahansa, se ei ole typerä tai turha. Se on tavoittelemisen arvoinen. Rakkaudella Riikka on yritys, joka auttaa Sua löytämään hyvinvoivan ja vahvemman itsesi. 

Tarjoan työkaluja oman itsesi löytämiseen ja apua oman näköisen elämän elämiseen. Kaikkien palveluideni lähtökohta on itsetuntemus. Näenkin, että juuri itsetuntemuksen kehittäminen on tie omannäköisen ja omien arvojen mukaisen elämän luo. Vähemmän stressiä ja ahdistusta, merkityksellisyyden kokemista, omien lempeiden katseiden etsimistä ja löytämistä, ystävystymistä omiin mörköihin, vapautumista toistuvista ”päänhakkaus”-kohdista, unelmien toteuttamista, jne. Itsetuntemustyö ei ole vaahtokarkkeja ja ruusun terälehtiä. Monesti se on kaikkea muuta kuin kivaa, koska itsensä äärelle pysähtyminen ei ole aina helppoa. Prosessiin kuuluu kuitenkin myös paljon iloa – uudet oivallukset ovat niin suuria palkintoja, että niitä on vaikea pukea sanoiksi. Ne on itse koettava. 

Hyvinvointipalveluihin kuuluu itsetuntemusohjaus, työnohjaus, voimauttava valokuva, hypnoosi ja sosiaalihuoltopalvelut. Yrityksen toiminnan ydin on auttaa asiakkaita löytämään parempia, henkistä kuormaa vähentäviä toimintatapoja arkeen ja työpaikalle. Palveluiden avulla on jopa mahdollista saavuttaa unelmia ja tavoitteita, joiden on kuvitellut olevan saavuttamattomissa. Tämä mahdollistuu, kun henkisiä lukkoja ja valheellisia uskomuksia päästään työstämään usealla eri tasolla. 

Monesti kuulen, että jonkin asian pystyy selittämään itselle järjellä, mutta henkilö ei silti usko sitä. On esimerkiksi eri asia selittää itselle järjellä, että on tärkeä, kuin oikeasti kokea olevansa sitä. Juuri kokemuksellinen työskentelyote on palveluideni keskiössä – voimavarakeskeisyys on aina mukana, silloinkin kun katsotaan kipeitä asioita. Jokaisella asiakkaalla on aina oma tavoitteensa. Tuon tavoitteen lisäksi mun tavoite on, että työskentelystä jäisi aina asiakkaalle käteen omannäköisiä ja konkreettisia välineitä, jotka auttaa myös myöhemmin elämässä. Tarkoitus on, että pääset rakentamaan hyvinvointiasi sisältä päin, etkä enää horju henkisen taakan alla. 

Avainasemassa yksilöllinen palvelu

Yrityksen kaikkien palveluiden ydin on yksilöllisyys. Valmiita liukuhihnoja ei ole, vaan rakennan kaikki palvelut yksilöllisesti kohtaamaan juuri Sun tarpeitasi. Kukaan meistä ei ole samanlainen, joten jokaisen määritelmä hyvinvoinnille ja työkalut sen löytämiseen ovat erilaiset. Yrityksen palvelut ovat näin ollen jokaiselle asiakkaalle omannäköisensä. Mä kuuntelen Sun tarpeita ja kuljen Sun rinnalla. Mun kanssa olet lempeissä ja osaavissa käsissä, ja ilmapiiri on voimavarakeskeinen ja täysin luottamuksellinen koko prosessin ajan.

Rakkaus on luonnollinen osa omaa ammatillisuuttani ja aito kohtaaminen on mulle erittäin tärkeä asia ja arvo elämässä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, etten halua piiloutua asiantuntijaroolin suojaan, vaan olla läsnä ihmisenä ihmiselle. Suurin osa asiakassuhteista alkaa tunnin mittaisella tutustumiskeskustelulla paikan päällä Kuusamossa, Oulussa tai videoyhteyden välityksellä. Palvelut ovat näin saatavilla sijainnistasi riippumatta, eikä Sun tarvitse ottaa stressiä siitä, mikä tai mitkä palveluista Sulle sopivat. Kaikki selviää keskustelun yhteydessä. Yhteyttä voivat ottaa kaikki: yksilöt, pariskunnat, perheet sekä yritykset.

On vain yksi Sinä, joten pidä huolta itsestäsi! 

Varaa aika maksuttomaan, 60 minuutin mittaiseen tutustumiskeskusteluun ja olet askeleen lähempänä tasapainoisempaa vointia.

-Rakkaudella, Riikka

Auta ystävääsi jakamalla inspiraatiota :

Share on whatsapp
Whatsappaa
Share on facebook
Facebookkaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on linkedin
Jaa verkostollesi
Share on email
Lähetä sähköpostilla
Share on print
Tulosta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ILMAISTA
INSPIRAATIOTA ARKEESI

TERVETULOA
ERITYISEEN-VERKKOKAUPPAANI!

Inspiroidu lisää

Riikka

5 askelta parempaan tunteiden hallintaan

Pirtti sai rouvansa ja ruuhkansa viime kesänä kun mä haalasin tyttöjen kanssa meidän kamppeet tänne Kuusamon syrjäkylille. Siinäpä se on pian vuosi mennytkin. Pirtti on noussu pystyyn 50-luvulla, jonka jälkeen se onki isännän suvussa pyöriny. Me asutaan landella, tässä pikkukylässä on varmaan muutamakymmenen ihmistä ja keski-ikää en edes uskalla arvata. Tää paikka on keskeltä mun

LUE LISÄÄ »
Riikka

Parisuhde lapsiperheessä ja läsnäolevan katseen merkitys

Kun meille syntyi vauva huhtikuussa, eräs kaverini toi erilaisen lahjan, vauvalle pienen lelun, isosiskoille tikkarit ja meille viinipullon. Sanoi, muistakaapa pitää huolta toisistanne. Olisin halunnu samantien korkata viinipullon ja lähteä isännän kans rantasaunan lämmitykseen.. Mutta, meillä on tosiaan vauva, mä imetän. Mielessä kelailin että milloinkahan tuon onnistuu korkkaamaan. Eihän kyse mistään viinin juonnista ollu, vaan

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös