Blogi, jonka artikkelit ovat täynnä
inspiraatiota ja omannäköisiäsi oivalluksia.

Kirje sinulle, joka sait kohdataksesi toisen heikkouden.

Kirjoittaja

Kun näyttää itsensä toiselle heikoimmalla hetkellä, vaatii se paljon rohkeutta. Monet ovat oppineet kätkemään heikkouden, eikä sitä välttämättä näytetä kenellekään, tai olla itse edes tietoisia sen olemassaolosta. Minäpä kerron, heikkous on kaikkien asia ja myös sinun sisuksissasi.

Monien elämään kuuluu pärjääminen, joka onkin hyvä asia. Pärjääminen voi kääntyä itseä vastaan jos se tarkoittaa porskuttamista sillä tavoin, ettei osaa pysähtyä itsensä äärelle. Ymmärrän miksi monet valitsee porskuttamisen, pysähtymisen yhteydessä kun on mahdollista nähdä monia asioita, joita oma katse ei vielä kestä. Siellä on ne asiat, joita on kaikilla keinoilla halunnu piilottaa itseltään. Siellä on häpeä. Siellä on arvottomuuden kokemukset. Siellä on pelot. Siellä on näkymättömyys JNE. Ja niiden katsominen käy kipeetä. Oman heikkouden näyttäminen voi tarkoittaa minkä tahansa asian tai tunteen näyttämistä ja ne on kaikille omanlaisia.

Mitä sitten kun saa kohdata toisen heikkouden? Aloita ajatus siitä että SAAT nähdä toisen heikkouden, se on lahja minkä toinen kaikella luottamuksella sinulle haluaa näyttää. Heikkoja kohtia ei tyypillisesti ole helppo näyttää eikä niitä lahjoja jaeta jokaiselle. Silloinkin kun toisen heikkous tuntuu sinusta ylimitoitetulta tai sellaiselta jota sinä et ymmärrä, kohtaa toisen heikkous samalla tavoin kuten toivoisit sinun heikkoutesi kohdattavan. Mitä sinä toivoisit sillä hetkellä kun näytät oman vajaavaisuutesi toiselle? Haluaisitko kuulla että tuo ei oo totta? Haluaisitko että sinua vähäteltäis tai asia kiellettäis? Haluaisitko ettei sinua kuunneltais? Haluaisitko että toinen ei pysähtyisi sinun viereen ja vaan jatkaisi tylysti matkaa jättäen sinut yksin?

Elämän elämisen pointti ei kuitenkaan oo olla valmiudessa toisen heikkouksien kohtaamista varten ja olemaan aina kaikille läsnä. Pointti on enemmän oman ittensä kohtaamisessa, monesti tuo toisen heikkous koskettaa myös jotenkin omaa itseä ja heijastaa ehkä myös niitä omia vajaavaisia kohtia mitä on vielä pyrkinyt kiertämään ja kieltämään. Olipa kyse toisen heikkoudesta tai omasta heikkoudesta jota kohtaat, mun ohje on molemmille sama, älä mee karkuun. Tilanne ei vaadi oikeita sanoja tai jotain erityislahjoja miten olla, riittää että olet. Heikolla hetkellä jo pelkän hyväksyvän katseen saaminen on erittäin eheyttävää.

Heikkouden näkeminen tai näyttäminen voi tehdä kipeää, mutta heikkous on yhtä kuin aarrearkku. Avaamiseen voi joutua etsimään pitkään oikeita avaimia. Kun arkun saa auki, sisällä näkyy jotain sellaista, jota on vaan rauhassa katseltava ennen kuin siihen voi koskea. Sisällä on lahja, joka ensin näyttää heikkoudelta, mutta lopulta paljastuukin vahvuudeksi. On etuoikeus jos toinen kutsuu sinut viereen katsomaan miltä hänen aarrearkku näyttää.

Mitä sitten jos epäonnistuit? Koska olemme kaikki vain ihmisiä, kaikki ei aina mene sillä tavalla kuin haluais. Joskus tilanne on vaan sellainen ettei pysty toisen heikkoutta kohtaamaan tai ehkä ei edes ymmärrä tilanteen tärkeyttä toiselle. Kaikki kattelee omilla silmillä, omalla tavalla ja sen vuoksi toisen voi olla vaikeaa tunnistaa että kyseessä on toisen merkittävä aarrearkkutilanne. Se ettet ottanut lahjaa vastaan voi kuitenkin olla kipeä kokemus toiselle. Tässäkin tilanteessa on hyvä uskaltaa tunnustaa oma vajaavaisuutensa eikä yrittää väkisin vierittää syytä ympäristön tai toisen ihmisen päälle. On ihan ok sanoa, ettei pysty juuri nyt kuuntelemaaan tai keskittymään toisen tilanteeseen, mutta tee sekin sillä rakkaudella mitä toivoisit itsellesi vastaavassa tilanteessa. On enemmän ku ok pyytää anteeksi, jos epähuomiossa et ymmärtäny olla läsnä tai omalla toiminnalla teit toista kohtaan tyhmästi.

Auta ystävääsi jakamalla inspiraatiota :

Share on whatsapp
Whatsappaa
Share on facebook
Facebookkaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on linkedin
Jaa verkostollesi
Share on email
Lähetä sähköpostilla
Share on print
Tulosta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ILMAISTA
INSPIRAATIOTA ARKEESI

TERVETULOA
ERITYISEEN-VERKKOKAUPPAANI!

Inspiroidu lisää

Riikka

5 askelta parempaan tunteiden hallintaan

Pirtti sai rouvansa ja ruuhkansa viime kesänä kun mä haalasin tyttöjen kanssa meidän kamppeet tänne Kuusamon syrjäkylille. Siinäpä se on pian vuosi mennytkin. Pirtti on noussu pystyyn 50-luvulla, jonka jälkeen se onki isännän suvussa pyöriny. Me asutaan landella, tässä pikkukylässä on varmaan muutamakymmenen ihmistä ja keski-ikää en edes uskalla arvata. Tää paikka on keskeltä mun

LUE LISÄÄ »
Riikka

Parisuhde lapsiperheessä ja läsnäolevan katseen merkitys

Kun meille syntyi vauva huhtikuussa, eräs kaverini toi erilaisen lahjan, vauvalle pienen lelun, isosiskoille tikkarit ja meille viinipullon. Sanoi, muistakaapa pitää huolta toisistanne. Olisin halunnu samantien korkata viinipullon ja lähteä isännän kans rantasaunan lämmitykseen.. Mutta, meillä on tosiaan vauva, mä imetän. Mielessä kelailin että milloinkahan tuon onnistuu korkkaamaan. Eihän kyse mistään viinin juonnista ollu, vaan

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös