fbpx

Arvostatko itteäsi niin paljo, että voisit tutustua ittees?

Tarjoan voimavarakeskeisiä palveluja sinun avuksesi, että voisit hyvin etenkin itsesi kanssa. Ihmisillä on paljon erilaisia uskomuksia ja esteitä, jotka hankaloittavat itsearvostuksen toteutumista, erilaisuuden hyväksymistä, merkityksellisyyden kokemista ja aidon kohtaamisen toteutumista. Autan sinua pysähtymään ja katsomaan uudelleen, löytämään konkreettisia välineitä itseäsi ja elämääsi varten.

 

“Mun sydän syttyy itsetuntemustyöstä ja ihmisyyden ihmeistä. Itsetuntemus on tie sisäisen rauhan luo, jossa asioilla, tunteilla ja ajatuksilla on lupa olla. Sulla on lupa olla ja elää omannäköistä elämää. Syvä- ja tarkkanäköisenä kuljen sun vierellä, annan näkökulmia, kuljen sun tahtia, oon olemassa jne. Teen työtäni suurella sydämellä ja rakkaus on olennainen osa mun työskentelyotetta. Sulla voi olla työskentelylle oma tavoite, mä tavoittelen sun tavoitteen lisäksi aina sitä, et jotain konkreettisia juttuja jää sun käsiin joita pystyt hyödyntämään myös myöhemmin elämässäsi.

Kiinnostaako? Tarjoan jokaiselle uudelle asiakkaalle maksuttoman 45 min tutustumiskäynnin, joka on varattavissa täältä.

P.S. Kuluttaja-asiakkaiden paketeissa on mahdollista miksata itsetuntemustyöhön myös voimauttavan valokuvan menetelmää ja hypnoosia.”

Hyvä itsetuntemus on terveen itsetunnon pohja

Psyykkinen palautumiskyky eli resilienssi auttaa selviytymään elämän vastoinkäymisistä ja haastavista tilanteista. Psyykkinen palautumiskyky ei ole kuitenkaan ihmisen kiinteä ominaisuus vaan taito, jota jokainen meistä pystyy harjoittamaan. LIKI skills® menetelmässä psyykkisiä palautumiskykyjä lähestytään itsetuntemustyöskentelyn kautta. Empatia, vuorovaikutus ja kohtaamistaidot ovat LIKI skills® työskentelyn keskiössä. Tarvitsemme kohtaamistaitoja toisen ihmisen kanssa olemiseen ja ryhmässä toimimiseen. Aitona itsenä oleminen vuorovaikutustilanteessa voi kuitenkin herättää pelon tunteita, ”Tulenko hyväksytyksi toisen silmissä, etenkin jos näytän itseni toisille juuri sellaisena kuin olen?”

LIKI skills® menetelmässä ihminen nähdään kokonaisvaltaisena toimijana, joten työskentelyssä huomioidaan niin mielen, tunteiden ja ajattelun taso, kuin keho-mieliyhteys, kehollisuus, kokemuksellisuus ja toiminnallisuus. Henkilökohtaisia taitoja harjoiteltaessa opetellaan huomioimaan ja tiedostamaan henkilökohtaiset piirteet, vuorovaikutustilanteet sekä sympaattisen ja parasympaattisen hermoston tasapaino.

Sisäinen eheytyminen muuttaa olemistasi myös ulkoisesti

Se miten suhtaudut itseen sisäisesti, muuttaa myös kaikkea toimintaa ja olemisestasi ulkoisesti. Kyse on itsetuntemuksen ja tietoisuuden syvenemisestä, oivallusten, ehjyyden ja merkityksellisyyden kokemisesta. Voimavarakeskeisyys mahdollistaa myös kipukohtien katsomisen lempeästi ja minulle on erityisen tärkeää, että työskentely on sinulle turvallista. Itsetuntemustyöskentelyn kautta saat konkreettisia välineitä ja oivalluksia miten pysyä oman mielen herrana hankalissakin vuorovaikutus- ja elämäntilanteissa, näin parannat psyykkistä selviytymiskykyäsi ja pystyt kasvamaan siihen potentiaaliin jossa sinun kuuluukin olla.

Kun oma itsetuntemuksesi syvenee sekä kohtaamistaitosi ja psyykkiset palautumiskyvysi kehittyvät, myös ympärilläsi alkaa tapahtua. Asiat ja ihmiset näyttäytyvät uudella tavalla kun katseesi suhteessa itseesi muuttuu. Muutos näkyy kaikessa vuorovaikutuksessa, parisuhteessa, vanhemmuudessa, työpaikalla ja ylipäätään perusolemuksessasi. Samalla opit nähdyksi- ja kuulluksitulemisen taitoja.

 

LIKI skills® vastaa tämän päivän tarpeeseen pysyä läsnä vaativistakin vuorovaikutustilanteista, työelämän paineista, työn ja kodin yhteensovittamisen haasteista ja suorittamiseen puskevista vaatimuksista huolimatta. Lue lisää menetelmästä

 

Muutamia esimerkkejä itsetuntemustyöskentelyn lähtökohdista:

  • itsetuntemus, itsearvostus, tietoisuus- ja tunnetaidot
  • psyykkinen palautumiskyky ja palautuminen
  • ihmissuhteet ja lukot vuorovaikutustilanteissa
  • psyykkiset ja terveydelliset haasteet
  • kriisit ja haastavat elämäntilanteet
  • jaksamisen tukemisen
  • myös parisuhdekäynnit

Asiakkaan prosessi, elämäntilanne ja tavoite ohjaavat aina työskentelyä.

Itsetuntemustyöskentelyssä hyödynnetään kokemuksellista työskentelyä, joka auttaa löytämään syvempiä oivalluksia: on eri asia selittää itselle järjellä “minä olen tärkeä” kuin kokea se. Tietoisen läsnäolon harjoitukset syventävät oivalluksia ja integroivat niitä osaksi meitä myös kehollisella tasolla. Työskentelyssä hyödynnetään erilaisia toimintaympäristöjä, esim. luontoympäristö, lämminhenkinen vastaanottohuone, ilmajoogakangas jne, eri toimintaympäristöjä hyödynnetään aina asiakaslähtöisesti, kaikkea ei käytetä kaikkien kanssa. 
 
Työskentelyssä pyritään palaamaan autenttisen luovuuden äärelle, samalla tutkitaan ja murretaan opittuja toimintatapoja ja uskomuksia siitä miten elämää kuuluu elää ja mitä kuuluu tehdä. Luova tekeminen voi olla mitä tahansa esim. luova puhe, luova kirjoittaminen, piirtäminen, liike, valokuva, leikki jne asiakkaan elämäntilanne ja persoonallisuus huomioiden.