Blogi, jonka artikkelit ovat täynnä
inspiraatiota ja omannäköisiäsi oivalluksia.

Mikä arjen vuorovaikutuksessa raivostuttaa?

Kirjoittaja

Istuskelen yksin työhuoneessani, annan sormien kulkea näppäimistöllä ja annan niiden kirjoittaa mitä ne haluaa. 

PAM! Välittömästi tunnen sen, hiipivän vihan tunteen, joka hiippailee minua kohti koko ajan voimistuen. Raivon, jonka tunnen ihollani. Vaikka huone on rauhallinen ja olen yksin, huomaan jännitystilan kehossa, samoin päässä alkaa sutata ajatuksia kovalla vauhdilla.

Hengittelen, oon rauhassa. Laitan silmät kiinni ja hengitän tilaa raivon ympärille. Lopulta katselen hiippailijaa kysyvästi, “mikä minua oikein raivostuttaa?”

Ensin ajattelen erästä ihmistä, mutta enhän minä häntä vihaa, ainoastaan sitä miten hän käyttäytymisellään saa MINUT tunteiden valtaan. Tunteiden vallassa vireystilani kohoaa ja taistele tai pakene -reaktio aktivoituu, tunnen olevani hyväksikäytetty ja hyväuskoinen, tyhmäkin. Tiedän myös että juuri MINÄ itse olen mahdollistanut tilanteen. Seuraavaksi saan mieleeni ihmiset, jotka ylijyrää. Ei nekään mitään paskoja tyyppejä tyyppeinä, mutta saavat MINUSSA aikaan helposti alivireyden, jonka myötä jähmettyminen on hetkellisesti taattu. Onneksi olen löytänyt omat keinoni palauttaa itseni omaan rauhantilaani, jossa pystyn toimimaan aikuisena-minuna.

Rakas aggressioni, kiitos kun saavuit antamaan minulle muistutuksen MINUN rajoistani. Kyse ei ole noista jyrääjistä tai toisten ihmisten käyttäytymisestä, vaan MINUN ihan ikiomista tunteistani sekä rajoistani ja siitä, että MINÄ löydän itseni tilanteesta, jossa rajat on ylitetty, koska MINÄ annoin niin tapahtua. Kiitos aggressioni, että saan sinusta käyttööni valtavan suuren voiman, joka taas auttaa viemään asioita eteenpäin. Kiitos MINÄ, että pystyin kuuntelemaan mitä tuolla aggressiolla on mulle kerrottavana.  

Aika helposti hankalalta tuntuvien tunteiden kanssa voi heilahtaa syyllisten etsimiseen. Kuinka tuo sitä ja tuo tätä. Aikuisena-itsenä toimiminen on haastavaa, jos itseään ei missään vaiheessa palauta optimaaliseen stressinsieto- ja vireystilaan. Joskus palauttaminen on kuitenkin ihan sikavaikeaa, voi olla ettei ole koskaan edes tiedostanut millä tavalla oma mieli ja keho yhteistyössä toimivat ja mitä siinä oikeastaan tapahtuu. Voi olla, ettei ole vaan löytänyt itselle sopivia keinoja, jotka helpottavat. Tai vaikka kuinka tietäisi omat keinot mitä pitäis tehdä, havahtuu hereille vasta siinä vaiheessa kun huutaa pää punaisena tai kun tilanne on ohi.

Vaikka tätä palauttamista kuinka treenaa, puhutaan kuitenkin ihmisyyden asioista, joissa ei päättötodistuksia jaeta. Myös minulle tapahtuu joskus tilanteita, jossa palauttamista ei ehtinyt tapahtua ja tuli sanottua sitä sun tätä. Jos hermostuit ja tuli sanottua pahasti, on olemassa kaksi taikasanaa jotka auttavat: OTA VASTUU.

Ota vastuu itsestä, omista ennakkoluuloista, päähänpinttymistä, ajatuksista ja tunteista.

Anna myös toisen ottaa vastuu itsestään. Ei ole sinun tehtävä ottaa askelia hänen puolestaan, ainoastaan astua omasi.

Haluatko treenata itsetuntemusta, palauttamisen keinoja tai tuntuuko että joskus arjen vuorovaikutuksessa aktivoituu joku lukko päälle? Vai tuntuuko, että oravanpyörä vie ja sinä vikiset suorittaen elämää ja siitä on vaikea palautua? Tiesitkö että omaa mieltä voi kouluttaa?

Jos kiinnostus heräsi, VARAA MAKSUTON 45 MIN TUTUSTUMISAIKA, joko KUUSAMOON TAI ETÄYHTEYDELLÄ verkon välityksellä, voit siis asua ihan missäpäin maailmaa tahansa. Autan sinua pysähtymään ja katsomaan uudelleen, löytämään konkreettisia välineitä itseäsi, työtäsi, ihmissuhteitasi ja elämääsi varten.

Rakkaudella, Riikka

Auta ystävääsi jakamalla inspiraatiota :

Share on whatsapp
Whatsappaa
Share on facebook
Facebookkaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on linkedin
Jaa verkostollesi
Share on email
Lähetä sähköpostilla
Share on print
Tulosta

2 ajatusta aiheesta “Mikä arjen vuorovaikutuksessa raivostuttaa?”

 1. Kyllä, on tärkeää jatkaa matkaa, joka alkoi elämän kriisitdyttyä kunnolla vajaa 3v sitten. Tåmä etäyhteytenä toteutettu juttu kiinnostaisi. Tietty riippuu, milloin Kuusamossa tämä olisi mahdollista.

  1. Hei ja kiitos kommentoinnista!

   Mukava kuulla ertä olet kiinnostunut yhteistyöstä. Aloittaminen onnistuu nopeallakin aikataululla, niin Kuusamossa kuin etäyhteydelläkin.

   Voit varata maksuttoman 45 min tutustumisajan <3

   Ajan varaaminen tapahtuu joko sähköisen varauksen kautta tai sitten voi olla suoraan minuun yhteydessä. Sähköinen ajanvaraus löytyy osoitteesta: https://www.rakkaudellariikka.fi/varaa-aika

   Iloa päivääsi. <3

   Rakkaudella, Riikka

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ILMAISTA
INSPIRAATIOTA ARKEESI

TERVETULOA
ERITYISEEN-VERKKOKAUPPAANI!

Inspiroidu lisää

Riikka

5 askelta parempaan tunteiden hallintaan

Pirtti sai rouvansa ja ruuhkansa viime kesänä kun mä haalasin tyttöjen kanssa meidän kamppeet tänne Kuusamon syrjäkylille. Siinäpä se on pian vuosi mennytkin. Pirtti on noussu pystyyn 50-luvulla, jonka jälkeen se onki isännän suvussa pyöriny. Me asutaan landella, tässä pikkukylässä on varmaan muutamakymmenen ihmistä ja keski-ikää en edes uskalla arvata. Tää paikka on keskeltä mun

LUE LISÄÄ »
Riikka

Parisuhde lapsiperheessä ja läsnäolevan katseen merkitys

Kun meille syntyi vauva huhtikuussa, eräs kaverini toi erilaisen lahjan, vauvalle pienen lelun, isosiskoille tikkarit ja meille viinipullon. Sanoi, muistakaapa pitää huolta toisistanne. Olisin halunnu samantien korkata viinipullon ja lähteä isännän kans rantasaunan lämmitykseen.. Mutta, meillä on tosiaan vauva, mä imetän. Mielessä kelailin että milloinkahan tuon onnistuu korkkaamaan. Eihän kyse mistään viinin juonnista ollu, vaan

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös