Blogi, jonka artikkelit ovat täynnä
inspiraatiota ja omannäköisiäsi oivalluksia.

#rakaskeho

Kirjoittaja

Olen jo hetken saanut seurata Katarina Meskasen upeaa työtä kehopositiivisuuden eteen. Myös minua tämä aihe koskettaa syvästi, joten ehdottomasti haluan vastata #rakaskeho-haasteeseen.

“Rakas kehoni,

ollaan koettu yhdessä kaikenlaista. Lapsena tarkkailin ympärillä olevia ihmisiä, huomasin etteivät he katsoneet omaa kehoaan kauniisti. Kun sitten fiilistelin omaa suhdettani sinuun, en oikein tiennyt mitä ajatella, kuuluuko se olla niin ettei sinua katso kauniisti? Nuorena muutokset omassa kehossa tuntuivat hämmentäviltä, mutta samalla sinun avullasi aloin saamaan myös huomiota ja sitä kautta tunsin olevani jollakin tavalla hyväksytty. Aloin käyttämään sinua hyväksi, en kunnioittanut sinua. Anteeksi.

Surin, mihin olin kadottanut aiemman version sinusta.

Aikuisena minusta tuli äiti, sinä kannoit kaksi tyttöäni ja synnytit heidät, ruokit ja otit lähellesi, hoivasit. Pääsimme jo ihan kivaan balanssiin keskenämme, katselin ylpeänä jopa roikkuvia rintojasi. Ajattelin, että kyllä elämä saa näkyä. Kunnioitin ja rakastin sinua. Kuitenkin silloin kun minusta tuli kolmannen kerran äiti, suhteemme koki taas uuden murroksen. Koskaan aikaisemmin en ollut tuntenut samanlaista vihaa ja häpeää sinusta. Halusin hautautua, koin arvottomuutta ja huonommuutta. Nuo kaikki tunteet vaikutti meidän väliseen suhteeseen paljon, en pystynyt enää katsomaan sinua rakastavin ja lempein silmin. Surin, mihin olin kadottanut aiemman version sinusta. Kun olin menossa ystäväni häihin, lainasin äidiltäni mekon, joka ei millään tavalla imarrellut sinua. Ajattelin, ”ihan sama”.

Olin turtunut omaan negatiivisuuteeni sinua kohtaan. Kuitenkin paria päivää ennen ystävän häitä työkalenteriin ilmaantui peruutusaika, jolloin muistin lähellä olevan uuden vaateliikkeen. Liikkeessä kerroin minulla olevan jo mekko mutta jotenkin haluaisin silti jonkin muun. Myyjä toi minulle muutamia vaihtoehtoja, joista suurin osa oli todella ihania. Sovituskopissa päätin juhlia ystäväni häät sinun kanssasi. Mulle ystäväni häät olivat samalla juhlat sinulle. Se oli tosi käänteentekevä hetki tässä murroksessa.

Anteeksi kun en välittänyt sinusta. 

Rakas kehoni, anteeksi kun olen ollut sinulle liian ankara. Anteeksi kun olen ollut ilkeä ja puhunut rumasti. Anteeksi kaikki ne katseet, jolloin olen halveksunut sinua. Anteeksi kun en välittänyt sinusta. Et millään tavalla ole ansainnut tuota antamaani kohtelua, mutta jotenkin oon tarvinnu kaikki ne ajatukset ja kokemukset, että osaan paremmin arvostaa ja kunnioittaa sinua. Kiitos kun juuri sinä olet minun kehoni, sellaisena kuin olet. Opetat minulle paljon elämästä ja elämisestä.

Sinä todellakin olet kaiken rakkauden arvoinen.

Tällä hetkellä haluan opetella katsomaan sinua siten kuten katson rakasta ystävääni. Toisena päivänä onnistun katsomaan sinua hyvinkin lempeästi, mutta on myös niitä hetkiä jolloin negatiivinen puhe meinaa vallata mieleni. Vielä on siis tehtävää, mutta johonkin yhteiseen ymmärrykseen olemme selvästi matkalla. Kun aamulla ajattelin tänään osallistua #rakaskeho-haasteeseen, halusin automaattisesti laittaa hameen päälle. Minä rakastan hameita ja mekkoja, ja miksipä en pukisi sitä mitä rakastan, koska sinä todellakin olet kaiken rakkauden arvoinen.”

-Rakkaudella, Riikka

Olinko ihan uus ihminen sulle?

Tuuppa tutustu: https://rakkaudellariikka.fi/

P.S. Seuraa tulevia kaikille avoimia työpajoja tai mun somea. Kehorakkauteen tulossa lähitulevaisuudessa pienryhmä. <3

Auta ystävääsi jakamalla inspiraatiota :

Share on whatsapp
Whatsappaa
Share on facebook
Facebookkaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on linkedin
Jaa verkostollesi
Share on email
Lähetä sähköpostilla
Share on print
Tulosta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ILMAISTA
INSPIRAATIOTA ARKEESI

TERVETULOA
ERITYISEEN-VERKKOKAUPPAANI!

Inspiroidu lisää

Riikka

5 askelta parempaan tunteiden hallintaan

Pirtti sai rouvansa ja ruuhkansa viime kesänä kun mä haalasin tyttöjen kanssa meidän kamppeet tänne Kuusamon syrjäkylille. Siinäpä se on pian vuosi mennytkin. Pirtti on noussu pystyyn 50-luvulla, jonka jälkeen se onki isännän suvussa pyöriny. Me asutaan landella, tässä pikkukylässä on varmaan muutamakymmenen ihmistä ja keski-ikää en edes uskalla arvata. Tää paikka on keskeltä mun

LUE LISÄÄ »
Riikka

Parisuhde lapsiperheessä ja läsnäolevan katseen merkitys

Kun meille syntyi vauva huhtikuussa, eräs kaverini toi erilaisen lahjan, vauvalle pienen lelun, isosiskoille tikkarit ja meille viinipullon. Sanoi, muistakaapa pitää huolta toisistanne. Olisin halunnu samantien korkata viinipullon ja lähteä isännän kans rantasaunan lämmitykseen.. Mutta, meillä on tosiaan vauva, mä imetän. Mielessä kelailin että milloinkahan tuon onnistuu korkkaamaan. Eihän kyse mistään viinin juonnista ollu, vaan

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös