SYVIÄ HAAVOJA & SYVÄÄ EHEYTYMISTÄ (pilottiryhmä 2023)

Oman itsen pienentämistä, huonommuuden kokemuksia, mukautumista, miellyttämistä, rumaa sisäistä puhetta, näkymättömyyttä, erillisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksia, omien rajojen unohtamista…

Kannatko mukanasi syvää ja sitkeää haavaa, josta on vaikea päästä irti? Haava on kulkenut mukanasi todennäköisesti kauan ja siihen todennäköisesti liittyy myös monenlaisia selviytymiskeinoja. Kun haava on syvällä, tarvitaan myös syvällä tasolla hiilautumista eli eheytymistä. Syvän tason eheytyminen tapahtuu kun puhutaan sellaista kieltä mitä myös tiedostamaton mielesi ymmärtää eli mielikuvilla, symboleilla, väreillä jne. Ryhmän työskentely perustuu tietoisen ja tiedostamattoman mielen balanssiin eli molempia ulottuvuuksia ruokitaan. Pelkällä järjellä työstäminen ei useinkaan syviä haavoja päästä vapauttamaan ainakaan oman kokemukseni mukaan yhtä tehokkaasti. Ryhmässä kuljetaan rohkeasti päin, mutta voimavarakeskeisesti. Haavojen kipeydellä ei mässäillä vaan paremminkin niiden kautta oivalletaan itseä, elämää ja avataan sydäntä.

Ryhmätyöskentely painottuu kokemukselliseen meininkiin, psykologiseen turvallisuuteen, liittymisen kokemuksiin ja mentalisaation vahvistamiseen monipuolisten harjoitteiden avulla. Ryhmässä hyödynnetään perinteisen keskustelun lisäksi taideterapeuttisia harjoituksia, mielikuvatyöskentelyä, kognitiivisen lyhytterapian oppeja, kehollista tasoa ja toiminnallisuutta. Samalla puretaan haavan ympärille kertyneitä haitallisia toiminta- ja ajatusmalleja, joita mahdollisesti kannat mukanasi. 

AUTAN SINUA KULKEMAAN ROHKEASTI PÄIN
-JA SAMALLA PYSYMÄÄN TURVASSA

Ryhmä voisi olla sopiva etenkin sinulle, joka..

  • Olet jo työstänyt omaa elämänpolkuasi mutta sitkeät sisäiset haavat kulkevat sinnikkäästi mukanasi.

  • Tunnistat jotain seuraavista: oman itsen pienentämistä/kadottamista, huonommuuden kokemuksia, mukautumista, miellyttämistä, rumaa sisäistä puhetta, näkymättömyyttä, erillisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksia, omien rajojen unohtamista…

  • Sinua kiinnostaa työskennellä kokemuksellisesti, ja olet kiinnostunut perinteisen keskustelun lisäksi myös alitajuista ja luovasta työskentelystä.

Ryhmä toteutuu kolmen viikon välein yhteensä 8 kertaa (3h/kerta). Ryhmäkertojen lisäksi saat yksilöohjausta Riikan vastaanotolla kerran kuussa, joka tapahtuu Kuusamossa tai etäyhteydellä. Lisäksi saat prosessiasi tukevaa ekstramateriaalia, joka tukee muutostasi.

KATSO VIDEOLTA OMA KOKEMUKSENI SYVISTÄ HAAVOISTA

PILOTTIRYHMÄ SISÄLTÄÄ

 
  • ryhmätapaamiset (3 h) noin kolmen viikon välein
  • yksilöaika (90 min) kerran kuukaudessa (5 kpl) etänä tai Kuusamossa
  • ryhmän oma keskustelufoorumi
  • ekstramateriaalia muutoksen tueksi

RYHMÄTAPAAMISTEN PÄIVÄMÄÄRÄT

ETÄRYHMÄ

11.1.23, 1.2.23, 22.2.23, 15.3.23, 5.4.23, 27.4.23, 17.5.23, 7.6.23 klo 17.00-20.00

KUUSAMON RYHMÄ

14.1.23, 4.2.23, 25.2.23, 18.3.23, 1.4.23, 29.4.23, 20.5.23, 10.6.23 klo 12.00-15.00

KAIKKI RYHMÄÄN HALUAVAT HAASTATELLAAN.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi niin otan sinuun yhteyttä. Samalla kuulet kaikki tarpeelliset tiedot ryhmästä sekä pilottihinnan.