Blogi, jonka artikkelit ovat täynnä
inspiraatiota ja omannäköisiäsi oivalluksia.

Tunnetko dissaavan tyypin olkapäälläsi?

Kirjoittaja

Tiiättekö sen dissaavan tyypin joka rajoittaa sua? Se, joka istuu sun olkapäällä ja käskee suuntaamaan katseen maahan. Mitäpä se hyvejää.

Saako se tyyppi lannistettua sut? Uskotko sitä? Kuunteletko? Mitä se sanoo sulle? Et osaa, et onnistu tai et pysty? Syyllistää, ootko nyt ollu tarpeeksi läsnä lapsille, ootko suoriutunu arjesta ollenkaa hyvin, ootko tehny hyvää ruokaa, ootko jaksanu panostaa omaan hyvinvointiin, ootko liikkunu tai ylipäätään onnistunu ikinä missään. Oot vaan väsyny, laiska ja saamaton, joka ei jaksa mitään muuta ku nukkua päikkäreitä. Se ihana ihminen joka oot, ei oikeasti oo olemassa tai on vähintäänkin kiillotettu paremmaksi, joka ei varmasti voi olla totta. Oikeastaan et osaa mitään etkä varsinkaan tiiä mistään mitään. Oot epäonnistunut… niin, muistatko kuinka epäonnistuit todella, kyllä sietää hävetä. Kaikki varmasti nauraa sulle. Ha, sinäkö muka arvokas. Nii ja näytätki rumalle ja läskille.

VÄÄRIN!

Dissaava tyyppi on ylisosiaalinen ja ylitakertuva, joka yrittää meuhata kovalla äänellä, se haluaa paljon kavereita, istua joka ikisen olkapäällä ja tietysti mahdollisimman usein. Dissaavan sanat voi sivaltaa mutta se ei oo yhtä ku sinä.

Tiedostamaton mieli tuottaa materiaalia niin nopeasti ettei tietoinen mieli omassa nopeudessaan pysty antamaan sille vastinetta. Anna siis itselle anteeksi nuo dissaavan tyypin ajatukset tai se että kuuntelit. Et oo todellakaan ainoa jolle tuo tyyppi juttelee, tai kuka sitä erehtyy kuuntelee. Et oo epäonnistunu vaan oot sinä, just hyvä semmoisena ku oot. Kaikki me ollaan keskeneräisiä ja epätäydellisiä. Dissaavan tyypin ääni on hyvin monisävyinen, mukana voi olla omien vanhempien ääniä, kulttuurin kuvia, ympäristön rajoittuneisuutta tai kaikuja isoisoäidin ajattelusta ja suhtautumisesta itseen ja maailmaan.

Jos oot takertunu tuohon dissaavaan tyyppiin niin harjoittele katsomaan toisin. Jos aina vaan ajattelet, että et osaa tai et pysty, niin se ruokkii vaan sitä ajatusta ja tahtomattakin meet kauemmas omista unelmista. Toisin katsominen tarkoittaa sitä, että kuormittavien asioiden sijasta päätät katsoa myös niitä positiivisia juttuja sinussa. En kuitenkaan tarkoita realiteettien unohtamista tai silmien sulkemista aina jos joku kohta ei miellytä vaan oman kattomisen tavan tarkastamista. Onko asiat todella näin kuin se dissaava tyyppi sanoo?

Kun päätät luoda myös positiivisen katseen itseesi ja elämääsi, alkaa se puoli sinussa vahvistua. Ku dissaava tyyppi taas istahtaa olkapäällesi, kokeile halata itseäsi. Katso itseäsi kuten katsot parasta ystävääsi, katso myös samalla rakkaudella tuota dissaavaa tyyppiä olkapäälläsi. Oman unelmaelämän luo menemiseen kuuluu myös tuo dissaava ääni, suurimmat toiveesi ovat linkittyneinä pahimpiin pelkoihisi. Ehkäpä tyyppi onkin ilmentymä epävarmuudesta, keskeneräisyydestä ja ylipäätään osa koko prosessia. Ehkäpä tyyppi tarvitsee, että hänetkin hyväksytään. <3

 

Auta ystävääsi jakamalla inspiraatiota :

Share on whatsapp
Whatsappaa
Share on facebook
Facebookkaa
Share on twitter
Twiittaa
Share on linkedin
Jaa verkostollesi
Share on email
Lähetä sähköpostilla
Share on print
Tulosta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

ILMAISTA
INSPIRAATIOTA ARKEESI

TERVETULOA
ERITYISEEN-VERKKOKAUPPAANI!

Inspiroidu lisää

Riikka

5 askelta parempaan tunteiden hallintaan

Pirtti sai rouvansa ja ruuhkansa viime kesänä kun mä haalasin tyttöjen kanssa meidän kamppeet tänne Kuusamon syrjäkylille. Siinäpä se on pian vuosi mennytkin. Pirtti on noussu pystyyn 50-luvulla, jonka jälkeen se onki isännän suvussa pyöriny. Me asutaan landella, tässä pikkukylässä on varmaan muutamakymmenen ihmistä ja keski-ikää en edes uskalla arvata. Tää paikka on keskeltä mun

LUE LISÄÄ »
Riikka

Parisuhde lapsiperheessä ja läsnäolevan katseen merkitys

Kun meille syntyi vauva huhtikuussa, eräs kaverini toi erilaisen lahjan, vauvalle pienen lelun, isosiskoille tikkarit ja meille viinipullon. Sanoi, muistakaapa pitää huolta toisistanne. Olisin halunnu samantien korkata viinipullon ja lähteä isännän kans rantasaunan lämmitykseen.. Mutta, meillä on tosiaan vauva, mä imetän. Mielessä kelailin että milloinkahan tuon onnistuu korkkaamaan. Eihän kyse mistään viinin juonnista ollu, vaan

LUE LISÄÄ »
Vieritä ylös