Sisäänpäin kääntyminen ei ole koskaan helppoa ja siksi tahdon kulkea rinnallasi

OTAN VASTAAN KUUSAMOSSA JA ETÄYHTEYDELLÄ, VOIT SIIS ASUA MISSÄPÄIN TAHANSA.

Palveluitani ovat itsetuntemusohjaus, kognitiivinen lyhytterapia, hypnoosi, työnohjausm voimauttava valokuva, neuropsykiatrinen valmennus ja sosiaalihuoltopalvelut. 

Sydämestä käsin -palveluideni ABC
Sisäänpäin kääntyminen ei ole koskaan helppoa ja siksi tahdon kulkea rinnallasi.

Yhteisellä matkallamme autan Sua löytämään merkityksellisen elämän. Matkamme päämääränä on löytää itsetuntemuksen kautta paikkaan, jossa tunnet olosi kotoisaksi ja pääset hyödyntämään todellista potentiaaliasi.

Itsetuntemusohjaus on yhdistelmä lyhytterapeuttista työskentelyävalokuvaterapeuttisia ja voimauttavan valokuvan projekteja, tietoisuustaito- ja läsnäolo- ja rentoutusohjausta, hypnoosi- ja mielikuvatyöskentelyä, tunnelukkotyöskentelyä ja energiatyöskentelyä. Idea on normikeskustelun lisäksi kokemuksellinen oppiminen, joka auttaa sinua löytämään syvempiä oivalluksia, esim. on eri asia selittää itselle järjellä “minä olen tärkeä” kuin kokea se. Kaikkea ei kuitenkaan käytetä kaikkien kanssa vaan asiakkaan prosessi, elämäntilanne ja tavoite ohjaavat aina työskentelyä. 

Itsetuntemus on tie sisäisen rauhan luo, jossa asioilla, tunteilla ja ajatuksilla on lupa olla. Intuitio on tärkein työvälineeni ja syvä- ja tarkkanäköisenä kuljen sun vierellä, annan näkökulmia, kuljen sun tahtia, oon olemassa. Teen työtäni suurella sydämellä ja rakkaus on olennainen osa mun työskentelyotetta. Otan vastaan asiakkaita Kuusamossa ja etäyhteydellä. Mikäli asioit Kuusamossa, pääset halutessasi jokaisen käynnin lopuksi 10 min kestävään rentouttavaan ja palauttavaan Neurosonic-hoitoa. Lopun rentoutuminen tehostaa itsetuntemusohjausta ja auttaa vapautumaan “ajatussumusta”.

Lue lisää itsetuntemusohjauksesta

Hinnasto:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • kertakäynti 60 min 95€ 
 • kertakäynti 70 min 105e
 • sopimusasiakkuus 3 kk (6 kpl 70 min tapaamisia) 185€ x 3 (yksi käynti 92,50€)
 • sopimusasiakkuus 5 kk (10 kpl 70 min tapaamista) 175€ x 6 (yksi käynti 87, 50€)
 • Voimauttavan valokuvan kuvausreissu itsetuntemusohjauksen yhteydessä +50€, lisätään pakettisopimuksen kk-hintaan 
  (sis. lisätunti + valokuvat digi- ja paperikuvina)
(Kuluttaja-asiakkaiden hinnat sis. ALV 24%)
 

Asiakastilanne:

Muutama paikka vapaana tällä hetkellä. 
 

Kognitiivisen lyhytterapiassa työskentelyn keskiössä ovat haitalliset ajatukset, uskomukset ja tunteet. Tavoitteena on keskustelun ja kokemuksellisten harjoitteiden avulla lisätä ajattelun joustavuutta, lievittää ikäviä tunnekokemuksia sekä löytää uusia toiminta- ja käyttäytymistapoja. Terapiaan kuuluu erilaisten menetelmien ja harjoitusten käyttöä sekä kotitehtäviä.

Työskentely on tavoitteellista, aktiivista ja kohdennettua. Lyhytterapiassa itsetuntemus, ymmärrys ja itsemyötätunto ovat keskeisiä ja merkittäviä tekijöitä, joiden avulla lisätään ihmisen hyvinvointia.

Kognitiivinen lyhytterapia on kestoltaan 4-20 tapaamiskertaa.

Hinnasto:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • sopimusasiakkuus 4-9 käyntikertaa (á 50 min) 85€
 • sopimusasiakkuus 4-9 käyntikertaa (á 60 min) 95€
 • sopimusasiakkuus 10 käyntikertaa (á 60 min) 90€/kerta
 • sopimusasiakkuus 20 käyntikertaa (á 60 min) 85€/kerta

(Kuluttaja-asiakkaiden hinnat sis. ALV 24%)

Asiakastilanne:

Paikkoja vapautumassa syksyllä 2021.

Hypnoosi auttaa pelkoihin, hankaliin tunteisiin ja ahdistuneisuuteen mutta se on myös hyvä tuki kun haluat tehdä elämänmuutoksen, parantaa itsetuntoasi, lopettaa tupakanpolton jne. Hypnoosi on syvä keskittymisen tila, johon meistä jokainen vaipuu päivittäin ihan itsekseen esimerkiksi syventyessämme ajatuksiimme niin, että ulkomaailma ikäänkuin katoaa hetkeksi. Hypnoosi mahdollistaa asioiden käsittelyn alitajunnan tasolla, jolloin tietoisen mielen ajatushälinä ja järkeily eivät ole häiritsemässä.

Hypnoosiin liittyy paljon mystiikkaa ja ennakkoluuloja. Omasta mielestä hypnoositila ei tunnu kovinkaan kummoiselta tilalta, ei ollenkaan siltä että alkaisin kotkottamaan kuin kana. Hypnoosissa tehdään mielikuvaharjoituksia ja tiedostamattoman mielen kautta päästään esimerkiksi vaikuttamaan automaattiohjaukseen, automaattisiin ajatuksiin ja toimintatapoihin, eli mun kielellä “selkärankamuistiin”. Mikään pika-apu hypnoosi ei silti ole, eikä esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen onnistu ilman omaa motivaatiota. Tämän vuoksi en tarjoa ollenkaan yksittäisiä hypnoosikertoja (poislukien jatkokäynnit) vaan hypnoosityöskentely on prosessi (vähintään 3 kertaa). Otan jokaisen asiakkaan vastaan herkästi kuunnellen ja työskentely alkaakin aina keskustelun kautta.

Varaa aluksi maksuton tutustumiskäynti, joka toimii kartoituskertana tulevaa hypnoosityöskentelyä varten.

Lue lisää hypnoosista

Hinnasto:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • minisarja 3 käyntikertaa (á 80 min) 315€ tai 157,50€ x 2
 • kertakäynti minisarjan jälkeen 80 min 115€

(Kuluttaja-asiakkaiden hinnat sis. ALV 24%)

Asiakastilanne:

Vapaita paikkoja muutaman viikon viiveellä. 

Varaa aika sähköisestä ajanvarauksesta. Mikäli olet uusi asiakas, varaa aluksi maksuton tutustumiskäynti 50 min.

Rentoutuminen on syvä kehollinen tila, joka tuottaa muutoksia ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen kykyyn ottaa vastaan stressiä. Nykypäivän yhteiskunta on täynnä velvoitteita, tehtäviä asioita, to do-listoja ja oravanpyörää, puhumattakaan työn ja kodin yhteensovittamiseen liittyviä haasteita. Juuri näistä syistä on tarpeen hypätä oravanpyörän viereen, pysäyttää vauhti ja ottaa aikaa rentoutumiseen. Vastaanotollani kuulen monenlaisia tapoja hoitaa omaa kuormittumistaan, monet ihmiset keikkuvat jaksamisen äärirajoilla. Pysähtyminen voi kuitenkin olla jopa pelottavaa ja monet pitääkin ittensä mieluummin kiireisenä, jopa lisäten vauhtia. Minä haluan auttaa Sinua rentoutumaan ja palautumaan. 

Rentoutuminen avaa tien syvempään yhteyteen ja parempaan jaksamiseen itsesi kanssa.

Mun oma pääpalvelu liittyy itsetuntemukseen ja mielen tasapainoon, rentoutuminen ja palautuminen ovat keskeinen osa myös näitä teemoja. Itsetuntemukseen perehtyminen kuitenkin näkyy myös rentoutus- ja tietoisuustaitotyöskentelyssä. Haluan auttaa sinua kokemukellisten hetkien äärelle, jolloin ymmärrät rentoutumisen vaikutukset, löydät Sinulle sopivat palautumiskeinot ja ylipäätään ne oivallukset mitä saat, kun pysähdyt itsesi äärelle. Rentoutusvalmentaja-työskentelytyylini yhdistelee rentoutumiseen läsnäolo- ja tietoisuustaitoja, hengitysharjoituksia sekä itsetuntemustyötä.

Lue lisää rentoutumisesta

Hinnasto:

Rentoutuskoulu (yksilöasiakkaille)

  • 2 kuukautta kestävä syvämatka rentoutumisen, palautumisen ja hyvän unen maailmaan
  • Sisältää:
   • 4 kpl yksilötapaamisia (60 min), joissa hiotaan Sinulle sopivat tavat ja keinot jaksaa paremmin, irtautumaan turhasta murehtimisesta, 
   • 8 kpl Neurosonic- rentouttava/palauttava hoitoa. Viikottaisen Neurosonic hoidon aikana saat oman valintasi mukaan joko ohjatun rentoutusharjoituksen tai voit halutessasi kuunnella samalla rentouttavaa musiikkia. (Rentoutustapaamisen kesto: 15-50 min)
   • Mikäli olet etäyhteys-asiakas, voidaan Neurosonic-hoidot vaihtaa ohjattuihin rentoutusharjoituksiin
  • Hinta 195€/kk x 2 (laskutetaan kerran kk kahden kuukauden ajan)
  • Aloita rentoutuskoulu varaamalla maksuton tutustumiskäyntiaika (50 min), pääset samalla kokeilemaan Neurosonic-hoitoa!

(Kuluttaja-asiakkaiden hinnat sis. ALV 24%)

Rentoutusvalmennus työyhteisöille:

  • kysy tarjous

Asiakastilanne:

Vapaita paikkoja muutaman viikon viiveellä. 

Varaa aika sähköisestä ajanvarauksesta. Mikäli olet uusi asiakas, varaa aluksi maksuton tutustumiskäynti 50 min.

Voimauttavan valokuvan menetelmä perustuu lähtökohtaan, jossa korjaavat asiat tapahtuvat liittymisen kokemuksessa toisiin ihmisiin. On tärkeää ymmärtää, ettei menetelmän pointti ole valokuvissa tai valokuvaamisessa vaan katse ja katsomisen tapa on se juttu.  Se mitä katsotaan, vahvistuu. Toisin katsominen on tietoinen valinta nostaa kuormittavian asioiden sijasta ehjyys näkyville. Minun tehtävä lisensoituna menetelmäohjaajana on nähdä sinut, sinun ehjyytesi, silloinkin, kun sinä et siihen usko tai silloin kun ehjyytesi on niin haurasta ettei sitä vielä oikeastaan ole olemassa. Myös ne kohdat itsessämme joihon liittyy arvottomuuden tai näkymättömyyden kokemuksia löytävät merkityksensä ja voivat kääntyä suurimmiksi vahvuuksiksi kun opetellaan katsomaan toisin.

Menetelmässä käytetään valokuvaustilannetta, omakuvia, albumikuvia ja arjen teemojen tavoitteellista valokuvaamista välineinä ihmissuhteiden lähentämiseen, vuorovaikutuksen parantamiseen, hajanaisten, tunnepitoisten ja abstraktien asioiden selkeyttämiseen sekä oman minän tai yhteisön toiminnan tutkimiseen ja reflektointiin. Keskeistä voimauttavassa ryhmäprosessissa on moniäänisyys ja periaate jokaisen ryhmän jäsenen näkyväksi tulemisesta itse määrittelemällään tavalla.

Voimauttava valokuva on voimakas menetelmä kaikkeen identiteettityöhön, itsearvostuksen löytämiseen ja tarpeettomien uskomusten ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. Valokuvien kautta on mahdollista tavoittaa jotakin sellaista, mihin sanat eivät yksinkertaisesti riitä. Menetelmää ei saa soveltaa ammatillisesti toiseen ihmiseen ilman läpikäytyä omaa prosessia ja täydennyskoulutusta.

Lue lisää voimauttavasta valokuvasta

Hinnasto:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • Voimauttava omakuva kuvauspaketti 345€ tai 172,50€ x2
  (alkutapaaminen 60 min, kuvauskerta ~2h, uusien omakuvien purku 70 min, sis. kuvat paperi- ja digikuvina)
 • Valokuvapainotteinen itsetuntemusohjaus 185€/kk (sis. 2 tapaamista)
 • Voimauttavan valokuvan virkistyspäivät/työpajat: pyydä tarjous

(Kuluttaja-asiakkaiden hinnat sis. ALV 24%)

Asiakastilanne:

Asiakaspaikkoja on vapautumassa kesäkuussa.

Varaa aika sähköisestä ajanvarauksesta, (kuvauskerta ei ole varattavissa vaan se täytyy sopia suoraan Riikan kanssa)

Neuropsykiatrinen valmennus on yksilöllisesti räätälöity ohjauksellinen kuntoutusmenetelmä, joka on tarkoitettu henkilöille, joilla on haasteita toiminnanohjauksessa ja/tai arjen hallinnassa. Neuropsykiatrisissa haasteissa on myös paljon muuta kuin haastetta, niistä voi muodostua sinulle paljon vahvuutta. Tarkoitus on että valmennuksessa tutkitaan molempia puolia, haasteita ja supervoimia. 

Valmennus on käytännönläheistä ja tavoitteellista. Työskentely lähtee liikkeelle tutustumisesta sekä tavoitteiden asettelusta. Valmennettavan omat tarpeet ja toiveet ovat keskeisiä, joita kohti lähdetään yhdessä kulkemaan. Valmennettavasta ja tavoitteista riippuen myös lähipiiri voi olla mukana prosessissa.  

Valmentajana olen paljon perehtynyt moniin mielen hyvinvoinnin aiheisiin, oma tyylini tehdä neuropsykiatrista valmennusta yhdistelee mukaan myös kognitiivisia lyhytpsykoterapian oppeja, rentoutumis- ja mielikuvatyöskentelyä ja voimauttavan valokuvan menetelmää. Halutessasi pääset myös samalla Neurosonic-hoitoihin, joilla on oman kokemukseni mukaan hyvä vaikutus palautumiseen ja aktivoimiseen.

Tapaamiset järjestetään Kuusamossa omassa toimitilassani, asiakkaan koti- tai kouluympäristössä tai luontoympäristössä. Mikäli toivot valmennusta etäyhteydellä, valmennus painottuu enemmän omien mielen taitojen kehittämiseen sekä elämänhallintataitojen kehittämiseen (Valitse tässä tapauksessa itsetuntemusohjaus etänä ja mainitse, että toivot nepsy-orientoitunutta työskentelyä.)

Lue lisää neuropsykiatrisesta valmennuksesta

Hinnasto:

 • uuden asiakkaan tutustumiskäynti 50 min 0€
 • yksilötapaaminen 50 min 85€
 • yksilötapaaminen 60 min 95€

(Kuluttaja-asiakkaiden hinnat sis. ALV 24%)

Asiakastilanne:

Asiakaspaikkoja on vapautumassa touko/kesäkuussa.

Varaa aika sähköisestä ajanvarauksesta, (kuvauskerta ei ole varattavissa vaan se täytyy sopia suoraan Riikan kanssa)

Työnohjaus on työhön liittyvää oppimista edistävä ja organisaation toimintaa kehittävä vakiintunut työmenetelmä. Työnohjaus on useamman kerran sisältävä oppimisprosessi, jolle määritellään yhteisön toimintaa tukeva tavoite. Työnohjauksessa keskustellaan avoimesti ja luottamuksellisesti työhön ja työyhteisöön liittyvistä asioista ja kokemuksista ja jäsennetään eri näkökulmia koulutetun ohjaajan avulla. Työnohjauksessa etsitään ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi ja ammatillisen oppimisen edistämiseksi. Työnohjauksen tuloksellisuutta arvioidaan suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.

Työnohjaus ei ole koulutusta, konsultaatiota, terapiaa tai työterveydenhuoltoa, vaikka sillä olisikin osallistujien kokemuksen mukaan terapeuttisia vaikutuksia. Työnohjaaja pyrkii objektiivisuuteen ja katsoo asioita ulkopuolisen silmin. Työnohjaaja ei anna suoria ohjeita eikä neuvoja ohjattaville. Sen sijaan hän auttaa kysymyksillään ohjattavia löytämään omia ratkaisuja työn sujuvuuden parantamiseksi, jäsentämään työhön liittyviä tilanteita ja oppimaan niistä.

Lue lisää työnohjauksesta

Hinnasto:

 • Yksilötyönohjaus 45 min 90€
 • Luonto- ja valokuvaorientoitunut yksilötyönohjaus 60 min 125€
 • Ryhmätyönohjaus 45 min (2-4 henkilöä) 110€
 • Ryhmätyönohjaus 45 min (5-> henkilöä) 135€

(Työnohjauksen hinnat ALV 0%)

Asiakastilanne:

Tällä hetkellä työnohjaus-asiakkuudet ovat täynnä. Voit tiedustella vapautuvia paikkoja sähköpostitse [email protected]

Ura coaching pohjautuu työnohjauksen, itsetuntemusohjauksen ja kognitiivisen lyhytpsykoterapian miksaukseen, jolla haluan auttaa sinua oman todellisen potentiaalisi luo. Itsetuntemus on todellinen supervoima, joka auttaa sinua esimerkiksi huijarisyndroomaan ystävystymisessä, ajanhallinnassa, markkinoinnin tekemisessä, työssä jaksamisessa, oman ammatillisuuden vahvistamisessa ja työn kehittämisessä.

Uravalmennus sopii sinulle, jos haluat jotain näistä:

 • haluat inspiroitua, kehittää ja luoda uutta 

 • haluat parantaa omaa itsetuntemustasi ja löytää siitä timanttisen tuen niin itsellesi henkilökohtaisesti, kuin välineeksi työhösi

 • haluat parantaa työssäjaksamistasi ja helpottaa stressiä

 • haluat järjestellä työarkeasi (ja koti) uudelleen ja löytää helpottavia keinoja siihen liittyen

 • haluat uskoa omiin kykyihin ja osaamiseesi enemmän

 • haluat oppia johtamaan ja ymmärtämään itseäsi paremmin

 • haluat purkaa tunteita ja ajatuksia turvalliselle peilille

Lue lisää Ura coachingista

Hinnasto:

 • Yksilökäynti 60 min 105€
 • Kehityssessio 3h 300€

(Uraohjauksen hinnat ALV 0%)

Asiakastilanne:

Tällä hetkellä on muutamia vapaita paikkoja, varaa maksuton tutustumiskäynti tai ole yhteydessä [email protected]

Sosiaalihuoltopalvelut perustuvat integratiiviiseen ja voimavarakeskeiseen työskentelyotteeseen. Työskentely suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan elämäntilanne ja tarpeet huomioiden yhteistyössä asiakkaan sekä lähettävän tahon kanssa.

Työskentelyä ohjaa asiakkaan kanssa yhdessä tehty suunnitelma, jota tarkistetaan sovitun väliajoin. Työskentely on suunnitelmallista ja yleisinä tavoitteia ovat aina asiakkaan toimintakyvyn ja psyykkisen selviytymiskyvyn kehittäminen ja tukeminen. Tarkemmat tavoitteet määritellään jokaisen asiakkaan kanssa erikseen.

Palvelumuodot: 

 • Luonto- valokuvaorientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu keskustelutuen lisäksi luonnossa tapahtuvaan työskentelyyn, voimauttavan valokuvan projekteihin, mielentaitojen kehittämiseen, itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistamiseen)
 • Tietoisustaito-orientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu keskustelutuen lisäksi mindfulness-harjoitteluun, rentoutusvalmennukseen, mielentaitojen kehittämiseen, itsetuntemuksen ja itsetunnon vahvistamiseen=
 • Voimavarakeskeinen itsetuntemusohjaus mix (sisältäen sekoituksen kahdesta edellisestä)
 • Vanhemmuusorientoitunut itsetuntemusohjaus (painottuu kasvattamisen ja vanhemmuuden vahvistamiseen eri menetelmin, voi sisältää myös koko perheen kanssa työskentelyä)
 • Neuropsykiatrinen valmennus
 • Myös ryhmätoimintaa

Hinnasto:

 • 60 min 95€
 • 250€ voimauttavan valokuvan kuvausreissu

Rakkaudella, Riikka kuuluu yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen tuottajien rekisteriin (Kuusamo ja Taivalkoski), jonka vuoksi sosiaalihuoltopalveluiden ALV on 0%.

Asiakastilanne:

Tällä hetkellä on muutamia vapaita asiakaspaikkoja.

Itsetuntemuksen starttipaketti

Kolme kuukautta valmennusta
185/kk
 • 16 kpl 70 min yksilötapaamisia Kuusamossa/etäyhteydellä
 • 185€/kk x 3 (laskutetaan kerran kuukaudessa)
 • Varaa maksuton 50 min tutustumisaika

Itsetuntemuksen voimapaketti

Viisi kuukautta valmennusta
175/kk
 • 10 kpl 70 min yksilötapaamisia Kuusamossa/etäyhteydellä
 • 175€/kk x5 (laskutetaan kerran kuukaudessa)
 • Varaa maksuton 50 min tutustumisaika

Itsetuntemuksen kasvupaketti

Kymmenen kuukautta valmennusta
170/kk
 • 20 kpl 70 min yksilötapaamisia Kuusamossa/etäyhteydellä
 • 170€/kk (laskutetaan kerran kuukaudessa)
 • Varaa maksuton 50 min tutustumisaika

Hypnoosi-minisarja

Kolme 80minuutin yksilötapaamista
315€ tai 157,50€ x2
 • 3 kpl 80 min yksilötapaamista Kuusamossa/etäyhdellä
 • 315€ tai 157,50€ kahdessa erässä
 • Varaa maksuton 50 min tutustumisaika

Voimauttava omakuva -kuvauspaketti

345€ tai 172,50€x2
 • Sisältää alkutapaaminen 60 min, kuvauskerta ~2h, uusien omakuvien purku 70 min
 • Sisältää valokuvat digi- ja paperikuvina
 • 345€ tai 172,50€ x2
 • Varaa maksuton 50 min tutustumisaika
Asiakkaiden muutostarinoita

Muutostarinoita, joita oon auttanut luomaan

Vieritä ylös