Ihminen, äiti, nainen, puoliso, yrittäjä, sosiaalialan ammattilainen, työnohjaaja STOry, voimauttavan valokuvan lisensoitu menetelmäohjaaja, mentaalivalmentaja SHL, hypnoosivalmentaja SHL, rentoutusvalmentaja SHL, luontohoivaohjaaja, kouluttaja, bloggaaja, oman elämän päähenkilö ja ikuinen opiskelija.

Kiva kun tulit kurkkaamaan tarkempaa tietoa minusta!

Oon 38-vuotias nainen Kuusamosta. Kotini sijaitsee luonnon suloisessa syleilyssä, jossa asun perheeni kanssa. Olen saanut elämääni kolme suurta opettajaa, lapseni, jotka pistävät ihmettelemään elämää aina uusista näkökulmista. Oma elämä ja kaikki siihen liittyvä oppiminen on vieny mut sille tielle, jossa unelmat tehdään tosiksi. Ammatilliset unelmani liittyvät mahdollisuuteen ottaa oma potentiaali kokonaisuudessaan käyttöön, antaa se osaksi vuorovaikutustilanteita, jossa jokainen kohtaaminen ja hetki on merkittävä ja tärkeä.

Sydämeni syttyy erityisesti ihmisyydelle ja itsetuntemustyöskentelylle, joka antaa mahdollisuuksia katsoa ja määritellä uudelleen tai ylipäätään katsoa ja kokea, kuka sitä oikein on. En tee työtä, jota en itse allekirjoita, eli tässä tapauksessa suutarin lapsella on ne kengät. Olen ihmisenä luova ja haluan lähteä jokaiseen tilanteeseen ihminen edellä. Ei oo olemassa mitään valmiita kaavoja, jotka sopii kaikille vaan jokainen meistä on uniikki ja tarvitsee myös oman huomion siihen mikä passaa just itselle. Eihän ihminen ja elämäntilanteet yksinkertaisesti ole sellaisia, joihin toimii vain yksi totuus. 

Katso videolta millä tavalla epäsopivat saappaat ohjasi minua mun unelmien luo

Matkan varrella:
 • Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto, 2020-2021, Management Institute of Finland MIF Oy & Kainuun ammattiopisto (koulutus kesken)
 • Mentaalivalmentaja SHL, 2020, Intravia valmennus Oy
 • Hypnoosivalmentaja SHL, 2020, Intravia valmennus Oy
 • Kognitiivinen lyhytpsykoterapeutti, 2019-2021, 30 op, Integrum instituutti (koulutus kesken)
 • Luontohoivaohjaaja, 2019, 10 op, Pohjois-pohjanmaan kesäyliopisto
 • Rentoutusvalmentaja SHL, 2019 
 • Sosionomi (ylempi AMK) 2015-2017, 90 op, Oulun ammattikorkeakoulu
 • Voimauttavan valokuvan lisensoitu menetelmäohjaaja, 2009-2012, 40 op, Aalto yliopisto
 • Työnohjaaja STOry, 2007-2009, 60 op, Oulun yliopisto & Metanoia instituutti
 • Voimauttavan valokuvan perusteet, 2006, 8 op
 • Sosionomi (AMK), 2003-2006, 210 op, Diakonia-ammattikorkeakoulu
 • Merkonomi, 1998-2001, Kuusamon ammatti-instituutti

Toimin siis sosiaali- ja hyvinvointialan yrittäjänä, jossa kohtaan paljon erilaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Aikaisempi työkokemukseni on pääasiassa lastensuojelutyön kentältä eri näkökulmista sekä mielenterveyden haasteiden ja oman identiteettityön kanssa kamppailevien ihmisten parista. Työkokemukseni keskittyy pääasiassa lasten, nuorten, aikuisten ja perheiden kanssa toimimiseen. Yrittäjäksi ryhtyminen on ollut yksi elämäni tärkeimmistä ja parhaimmista päätöksistä, vaikka se onkin vaatinut paljon rohkeutta ja epämukavuusaluetta. Koen niin, että yrittäjänä pystyn tekemään täysin omien arvojen mukaista työtä, olemaan reilusti omalla tavalla ammatillinen, sillai rakkaudellisesti. Päivitän jatkuvasti omaa osaamistani ja kehitän itseäni kouluttautumalla.

Voimauttavaan valokuvaan perehtymisen kautta löysin uudenlaisen tavan katsoa itseä sekä toista, se kosketti niin paljon, että vaikutti lopulta kaikkeen olemiseen: tapaan olla vuorovaikutuksessa, tapaan katsoa maailmaa ja tapaan olla äiti. Työnohjaajakoulutus pysäytti minut aikanaan keskelle ei-tietämisen tilaa, joka syvensi itsetuntemuksen merkitystä ammatillisesta näkökulmasta. Voimauttavan valokuvan ja työnohjauksen koulutukset yhdistettynä muuttivat omaa ajatusta ammatillisuudesta ja sitä millainen sosiaalialan ammattilainen haluan olla. Rentoutus- ja hypnoosivalmentajan koulutukset taas räjäytti mun tajunnan, kuinka alitajuntaa voi hyödyntää itsetuntemustyössä turvallisesti. Matkan varrella  pitkän kehittämistyön tuloksena syntyi myös oma menetelmä, LIKI skills®, josta voit lukea lisää täältä.

Omassa ammatillisessa polussa on ehdottomasti parasta jatkuva keskeneräisyys ja jatkuva mahdollisuus oppia. Aito kohtaaminen yhdistettynä arvostavaan dialogisuuteen antaa mahdollisuuden oppia joka hetki. Kohtaaminen sinun kanssasi, kosketti jotain minussa. Kun sinä itkit ja nauroit ja oivalsit, en voinut muuta kuin olla kiitollinen, että saan olla kokemassa tämän hetken, olla oppimassa itsekin.

Hoi! Haluatko lukea lisää?

Kirjoitan blogissani ajatuksiani tietoisesta ruuhkavuosiarjesta, elämästä sekä ihmissuhteista. Touhuan myös aktiivisesti Somen kanavissa, joten tuu ihmeessä moikkaamaan.

 

Tutustu blogiini tästä

INSTASSA NYT: