Alitajunnan voima on mykistävä

Hypnoosi auttaa pelkoihin, hankaliin tunteisiin ja ahdistuneisuuteen mutta se on myös hyvä tuki kun haluat tehdä elämänmuutoksen, parantaa itsetuntoasi, lopettaa tupakanpolton jne. 

Hypnoosi on syvä keskittymisen tila, johon meistä jokainen vaipuu päivittäin ihan itsekseen esimerkiksi syventyessämme ajatuksiimme niin, että ulkomaailma ikäänkuin katoaa hetkeksi. Hypnoosi mahdollistaa asioiden käsittelyn alitajunnan tasolla, jolloin tietoisen mielen ajatushälinä ja järkeily eivät ole häiritsemässä.

 

Hypnoosi ei ole pika-apu

Hypnoosiin liittyy paljon mystiikkaa ja ennakkoluuloja. Omasta mielestä hypnoositila ei tunnu kovinkaan kummoiselta tilalta, ei ollenkaan siltä että menisin transsiin tai alkaisin kotkottamaan kuin kana. Hypnoosissa tehdään paljon mielikuvaharjoituksia ja tiedostamattoman mielen kautta päästään esimerkiksi vaikuttamaan esimerkiksi automaattiohjaukseen, automaattisiin ajatuksiin ja toimintapaoihin, eli mun kielellä “selkärankamuistiin”. Mikään pika-apu hypnoosi ei silti ole, eikä esimerkiksi tupakoinnin lopettaminen onnistu ilman omaa motivaatiota. Tämän vuoksi en tarjoa ollenkaan yksittäisiä hypnoosikertoja (poislukien jatkokäynnit) vaan myös hypnoosityöskentely on prosessi (vähintään 3 kertaa).

Omana erityisintressinä tunnetyöskentely

Jo hypnoosivalmentaja-koulutuksen aikana tunsin voimakasta vetoa nimenomaan tunnetyöskentelyyn, huomasinkin että tunteet liittyy keskeisesti lähes kaikkiin tapauksiin. Esimerkiksi tupakoinnin tai elämäntapamuutoksiin liittyy vahvasti tunteet, jotka voi olla muutoksen esteenä. Otan jokaisen asiakkaan vastaan herkästi kuunnellen ja työskentely alkaakin aina keskustelun kautta, jossa ensin tutustutaan käsiteltävään aiheeseen ja siihen liittyviin asioihin. Mielestäni hypnoosityöskentely on kaikkein vaikuttavinta kun se yhdistetään itsetuntemustyöhön. On tehokasta kun asioita työstetään sekä alitajunnan että tietoisen mielen tasolla. Tästä syystä hypnoosista onkin muodostunut työskentelymenetelmä, joka on osa itsetuntemusohjausta. 

Asiakkaan kokemus:

“Hypnoosi oli ihanan rentouttava kokemus. Vajosin todella syvälle rentouteen ja luulin, että nukahin. Kuitenki olin reagoinu Riikan puheeseen koko ajan. 

Hypnoosihoioissa käsiteltiin lapsuutta ja nuoruutta ja koko mun elämänkaarta. Keskityttiin hyvän lisäämiseen elämässäni ja häivytettiin negatiivisia uskomuksia. Hypnoosin avulla aukes myös yks tosi merkittävä asia elämästäni, mitä en ois voinu osata sanoilla selittää mitenkään. 

Se, mitä olen hoitojen jälkeen huomannu itsessäni: Rakkaus ja ilo on lisääntyny minussa. Oon alkanu taas näkemään elämässä ihmeitä, rakkautta, toivoa ja iloa. Nämä oli kadoksissa. Sydämestäni huokuu pursuilevaa rakkautta ja iloa. Ja tämä oli se mitä lähin ettimäänki ja löysin sen taas. <3 Ja ehkä uskon itteenikin enemmän ku aiemmin. Iso kiitos ihanalle Riikalle. Oot niin oikealla paikalla just siinä mitä teet. Ja muuten, mä nauran taas tosi paljon ja heräksti. Se on tosi ihana juttu.”

Hypnoosi sopii esimerkiksi:

  • haastavien tunteiden käsittely, tunnetyöskentely, tunnelukot
  • jännittäminen, pelot ja fobiat
  • riippuvuudet
  • muutokset ajatusmalleissa uskomuksissa, asenteessa
  • elämäntapamuutokset
  • voimavarojen ja motivaation vahvistaminen
  • itsetunnon vahvistaminen
  • ongelmien ratkaisut ja valintatilanteet
  • jne

Vieritä ylös