LYHYTTERAPIA

Kognitiivinen lyhytterapia on tehokasta

Kognitiivisessa lyhytterapiassa työskentelyn ja havainnoinnin keskiössä ovat haitalliset ajatukset ja uskomukset, sekä niihin liittyvät tunteet. Pyrimme sekä keskustelun että erilaisten harjoitusten avulla lisäämään ajattelun ja havainnoinnin joustavuutta ja löytämään erilaisia tapoja toimia ja käyttäytyä. Kognitiivinen lyhytterapia on matalan kynnyksen apua elämän haastaviin tilanteisiin tai muutosprosesseihin. Lyhytterapia antaa sinulle mahdollisuuden päästä keskustelemaan asioistasi nopeasti ilman diagnoosia tai lääkärin lähetettä. 
 

Kognitiivisella terapialla on vahva teoreettinen ja tieteellinen pohja. Se on niin Suomessa kuin kansainvälisesti kaikkein kysytyimpiä ja eniten suositeltuja terapiamuotoja vaikuttavuutensa vuoksi. Kognitiivinen käyttäytymisterapia mainitaan hoitovaihtoehtona myös Käypä hoito –suosituksissa.

Usein jo lyhyelläkin yhteistyöllä voidaan saada aikaan merkittäviä muutoksia. Kognitiivisen lyhytterapian tuloksellisuudesta ja turvallisuudesta onkin olemassa laajasti tutkimusnäyttöä. Terapiamuotona kognitiivinen terapia on aktiivista ja käytännönläheistä. 

LYHYTTERAPIANI KÄRKI ON TUNNELUKKO- JA HYPNOTERAPIASSA

Lyhytterapia-osaamiseni pohjautuvat erityisesti kognitiiviseen lähestymistapaan, jota jo avasinkin. Kuitenkin minulla on myös osaamista ratkaisukeskeisestä lähestymistavasta, jota mielellään yhdistelen lyhytterapiatyöhön, mikäli se on asiakkaan edun mukaista. Minulla on myös neuropsykiatrisen valmentajan koulutus, ja olen havainnut nepsy-ihmisten hyötyvän kognitiivisesta lyhytterapiasta erittäin paljon.

Kognitiiviseen lyhytterapiatyöhön olen hankkinut lisää osaamista lisäkouluttautumalla skeema eli tunnelukkoterapiaan sekä hypnoterapiaan (hypnoterapiakoulutus on vielä tällä hetkellä kesken). Tykkään käyttää lyhytterapiatyössä mielikuvia ja mindfulnessia, vertauskuvia sekä kokemuksellisuutta. 

Lyhytterapia voi auttaa sinua esimerkiksi:

 • Vähentämään esim. työhön tai opiskeluun liittyviä paineita ja uupumusta
 • Voittamaan tunne-elämän ongelmia
 • Vähentämään masennusta, ahdistusta, paniikkihäiriöitä ja pelkoja
 • Lisäämään myönteisyyttä ja merkityksellisyyttä elämään
 • Käynnistämään haluamasi muutosprosessin tai sopeutumaan muutokseen
 • Selviytymään erilaisissa elämän kriisitilanteissa
 • Selvittelemään konflikteja erilaisissa elämäntilanteissa ja ihmissuhteissa
 • Rakentamaan parempia ihmissuhteita
 • Vapautumaan haitallisista riippuvuuksista
 • Onnistumaan painonpudotuksessa tai terveystottumusten muutoksissa
 • Parantamaan unen laatua
 • Tekemään opintoja tai työtä koskevia valintoja
"Sain sen tärkeän lisäsekunnin, joka auttaa minua tilanteessa kuin tilanteessa. Enää en ole tunteiden heiteltävänä. Pystyn olemaan parempi vanhempi, parempi puoliso ja ylipäätään parempi versio itsestäni. Ja painava ahdistuksen tunne on lähes kokonaan poissa."
Muutosvalmennus
"Työnsuunnittelu, ajan käyttö, arvojen yhteys ja palautuminen saivat aivan uuden merkityksen. Ja vieläpä erittäin konkreettisella tavalla."
Työhyvinvointipalvelut
"Miten tämän sanoisi tyhjentävästi: koko elämä muuttui. Enää en hakkaa päätä samaan kohtaan seinässä. Osaan pitää rajoistani kiinni ja jopa tykkään itsestä."
Muutosvalmennus
"Sain käyntieni aikana purkaa ja jakaa omaa kokemustani. Ammattilaisena osaat tukea ja johdatella ihminen näkemään omat vahvuudet ja usko itseen palautui. Isojen elämänmuutosten vaiheessa juuri ammattilaisen tuki auttoi eteenpäin."
Muutosvalmennus
"Ajattelin työnohjaukseen tullessani ettei minulla ole oikeastaan mitään asiaa. Silti pysähtyminen oli paikallaan ja itseasiassa tein tosi merkittävän oivalluksen työhöni liittyen. Kyllä siinä olo joka kerta kevenee."
Työhyvinvointipalvelut
"Hypnoosi on auttanut selviytymään valtavasta surusta. Löysin takaisin omaan voimaani, oloni parani merkittävästi jo ensimmäisen hypnoosin jälkeen ja jatkokerrat ovat edistäneet toipumista jättimäisin harppauksin. Pääsin takaisin elämään kiinni ja mikä hämmästyttävintä, alitajuinen prosessi uusiin ratkaisuihin toi nopeita konkreettisia muutoksia."
Muutosvalmennus
"Olen myös pystynyt myöntämään asioita joita en ole puhunut kellekään. Se on minulle henkilökohtaisesti ollut iso kasvun paikka."
Muutosvalmennus
"Työnohjaussessioita voisi kuvata vertauskuvalla: Minä tuon pottuja ja työnohjauksessa niistä valmistauu kermaperunoita tai pottumuusia."
Työhyvinvointipalvelut
"Ilman tukeasi en olisi läheskään niin rohkea kuin nyt olen, en uskoisi itseeni niin paljon kuin uskon."
Muutosvalmennus
"Ajatukset jäsentyivät ja näköala laajentui."
Työhyvinvointipalvelut
"Riikka on aivan ihanan ymmärtäväinen ja hänen seurassaan on helppo olla oma itsensä. Koin tulleeni kuulluksi ja nähdyksi. Kiitos siitä!"
Muutosvalmennus
"Olen saanut hyvän "alustan", jolle pallotella omia ajatuksia ja mistä ne kimpoavat aina takaisin hieman eri kulmasta. Aina on saanut jonkun uuden ajatuksen tai näkökulman, mitä lähteä miettimään itsekseen."
Työhyvinvontipalvelut
"Valtavan antoisaa ja herättävää, luottamus syntyi heti ja vuorovaikutus on luontevaa. On helppo puhua kanssasi ja helppo lähteä tutkimaan alitajuntaa kun luottamus on täydellinen."
Muutosvalmennus
"Sain paljon apua itsetunto ongelmiin ja saan edelleen! Olen saanut myös uudenlaisen suhteeni vanhoihin traumaattisiin kokemuksiin, enää ne eivät ole tiellä."
Muutosvalmennus
"Yhteistyö on helppoa, mutkatonta ja luontevaa."
Työhyvinvointipalvelut
"Sain apua tunne-elämään liittyvissä haasteissa ja opin ymmärtämään itseäni paremmin sitä kautta. Voimauttava valokuvaus oli mielenkiintoinen kokemus ja valokuvat ovat edelleen minulle tärkeitä. Vahvasti mieleen jäi kuvauksissa ollut tunnelma."
Muutosvalmennus
"Kanssasi oli helppo olla ja keskustella. Sait heti yhteyden ja osasit osua asian ja ihmisen ytimeen."
Muutosvalmennus
"Jokaisen meistä tulisi joskus käydä sinun luona. Kuinka paljon pienillä kysymyksillä saatkaan aikaan ihmisessä."
Muutosvalmennus
"Suosittelen erittäin lämpimästi etenkin muille yksinyrittäjille, joiden menesttystä häiritsee mikäpä muu kuin oma itse ja uskomukset itsestä."
Työhyvinvointipalvelut
"Jos joku olis kertonut millaisen muutoksen teen muutamassa kuukaudessa, en olisi ikinä uskonut. Nykyisin elämä näyttää valoisalta! Ja se kantaa.
Muutosvalmennus
"Koen sun tekemän työn erittäin tärkeäksi ja hyödylliseksi. Kunpa kaikki ihmiset osaisivat, kykenesivät ja rohkenesivat käyttää sun palveluita tutkimusmatkallaan omaan itseen."
muutosvalmennus
"Työyhteisömme on saanut valtavaa voimaa ja tukea vaikean ajan läpiviemiseen ja muutosjohtamiseen työnohjauksesta."
Työhyvinvointipalvelut
"Enää en pienennä itseäni! Ihmissuhteissa näkyy valtava positiivinen muutos."
Muutosvalmennus
Previous
Next

OTA YHTEYTTÄ