VALOKUVAN VOIMA ON MYKISTÄVÄ

Voimauttavassa valokuvassa kuvassa oleva ihminen on päähenkilö, joka määrittelee miten hän haluaa tulla nähdyksi. Voimauttavan valokuvan menetelmä on väylä itsen vahvistamiseen ja korjaavien kokemuksien tavoittamiseen. Kuvausretkillä voimme valita katsoa toisin ja tehdä näkyväksi jotain sellaista, mitä kuvattava ihminen juuri silloin kaipaa elämäänsä.

Voimauttavan valokuvan menetelmä perustuu lähtökohtaan, jossa korjaavat asiat tapahtuvat liittymisen kokemuksessa toisiin ihmisiin. On tärkeää ymmärtää, ettei menetelmän pointti ole valokuvissa tai valokuvaamisessa vaan katse ja katsomisen tapa on se juttu.  Se mitä katsotaan, vahvistuu. Toisin katsominen on tietoinen valinta nostaa kuormittavien asioiden sijasta ehjyys näkyville. Minun tehtävä on nähdä sinut, sinun ehjyytesi, silloinkin, kun sinä et siihen usko tai silloin kun ehjyytesi on niin haurasta ettei sitä vielä oikeastaan ole olemassa. Myös ne kohdat itsessämme joihin liittyy arvottomuuden tai näkymättömyyden kokemuksia löytävät merkityksensä ja voivat kääntyä suurimmiksi vahvuuksiksi kun opetellaan katsomaan toisin.

Menetelmässä käytetään valokuvaustilannetta, omakuvia, albumikuvia ja arjen teemojen tavoitteellista valokuvaamista välineinä ihmissuhteiden lähentämiseen, vuorovaikutuksen parantamiseen, hajanaisten, tunnepitoisten ja abstraktien asioiden selkeyttämiseen sekä oman minän tai yhteisön toiminnan tutkimiseen ja reflektointiin. Keskeistä voimauttavassa ryhmäprosessissa on moniäänisyys ja periaate jokaisen ryhmän jäsenen näkyväksi tulemisesta itse määrittelemällään tavalla.

Voimauttava valokuva on voimakas menetelmä kaikkeen identiteettityöhön, itsearvostuksen löytämiseen ja tarpeettomien uskomusten ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. Valokuvien kautta on mahdollista tavoittaa jotakin sellaista, mihin sanat eivät yksinkertaisesti riitä.

Tällä hetkellä järjestän voimauttavan valokuvan ryhmiä ainoastaan tilausryhminä. Voimauttavan valokuvan ryhmiä on saatavissa myös täysin etätoteutuksilla (ja näistä myös hyviä kokemuksia). Yksilötyö on mahdollista aloittaa milloin vain ja sen järjestäminen onnistuu Oulu-Kuusamo-Rovaniemi akselilla. 

OTA YHTEYTTÄ